Εδώ θα μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες ραπτικής μας.
Δεν είμαστε επαγγελματίες αλλά, ψάχνοντας στο δίκτυο, έχουμε καταφέρει να ράψουμε 5-6 πραγματάκια!
Και ζηλεύουμε τα tutorial που βρίσκουμε στα αγγλικά γραμμένα σε σελίδες του εξωτερικού!
Έτσι ξεκίνησε κι αυτό το blog.
Eδώ, θα σας βάζουμε κάποια τέτοια στα ελληνικά, διαθέσιμα σε όλους όσους έχουν όρεξη να ράβουν με τη ραπτομηχανή τους!!!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Κυκλική φούστα

Υπάρχουν δεκάδες οδηγίες (tutorials) για το πως να κάνετε κυκλική φούστα.
Δεν θεωρώ ότι έχω φτάσει σε σημείο να το διαβάσει κάποια και να το κάνει, αλλά χαίρομαι να μοιράζομαι μαζί σας τι δοκιμάζω! Και περιμένω και από εσάς! Και είμαι σίγουρη ότι θα αλληλοβοηθηθούμε :)

Λοιπόν, όταν πρωτοξεκίνησα να ράβω, είχα καημό να κάνω μια στρογγυλή φούστα. Σαν παιδί της λαμπαντα, την έκανα! Και την θυμήθηκα τώρα που χειμωνιάζει διότι είναι άνετες και μαλακές.

Έχω ήδη μια, και απορώ πως δεν είχα κάνει και άλλες. Μάλλον διότι όποιον και να ρωτήσετε, θα σας πει: η στρόγγυλες φούστες είναι για τις αδύνατες, οι γεματούλες μόνο pencil. Τι ωραίες ιδέες.... μείνε εσύ με μια ελαστική μεν, αλλά στενή δε φούστα για 5-6 ώρες συνέχεια και μάλιστα με 3 παιδιά μαζί! Φορέστε ό,τι θέλετε και σας αρέσει! Ένα ρούχο που ταιριάζει στο σωματότυπό σας αλλά σας κάνει να μην χαμογελάτε, δεν αξίζει!!!

Βήμα 1: έκανα ένα ωραίο καφέ! Και ξαναείδα τα 2 πιο χρήσιμα λινκ που έχω βρει. Στο πρώτο http://www.madeeveryday.com/2008/07/tutorial-the-circle-skirt.html/ , η φοβερή Dana, δείχνει οδηγίες για μια παιδική φούστα αλλά και πως να κάνεις για ενήλικες. Περίπου αυτά τα βήματα ακολούθησα.
Το δεύτερο https://www.easycalculation.com/other/circle-skirt-calculator.php είναι για υπολογισμό διαστάσεων. Εύκολο και απλό.

Βήμα 2: πήγα για ύφασμα...και λάστιχο.  Για μένα επέλεξα ένα μαλακό χυτό γκρι ύφασμα. Η άλλη φούστα είχε ένα πιο βαρύ ύφασμα. Αυτό δεν είναι άρθρο που θα σας πει τι ύφασμα να πάρετε! Δοκιμάστε και πάρετε ότι σας αρέσει.

Βήμα 3: Έπλυνα το ύφασμα και όταν στέγνωσε, μετρήθηκα και έκοψα το ύφασμα. Ναι, ξέρω, θέλει και πατρόν. Αλλά αυτό είναι πολύ απλό σχέδιο. Μετά από μερικές μέρες βέβαια, έκανα και πατρόν (για ένα φόρεμα που έχει στρόγγυλη φούστα) και συγκρίνοντάς το είναι το ίδιο!

Βήμα 4: έραψα το λάστιχο, το στερέωσα στην φούστα, το έραψα στην φούστα, έκανα τον ποδόγυρο

Βήμα 5: την σιδέρωσα και την φόρεσα!

Καλή επιτυχία!!!

elismadeit



1 σχόλιο:

  1. Εγω παντως με αυτη την τρχνικη εκανα καπα στα παιδια μου για την χριστ.γιορτη που θα ηταν ντυμενοι βοσκοι.Σε ολους αρεσε και ειναι πανευκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή