Εδώ θα μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες ραπτικής μας.
Δεν είμαστε επαγγελματίες αλλά, ψάχνοντας στο δίκτυο, έχουμε καταφέρει να ράψουμε 5-6 πραγματάκια!
Και ζηλεύουμε τα tutorial που βρίσκουμε στα αγγλικά γραμμένα σε σελίδες του εξωτερικού!
Έτσι ξεκίνησε κι αυτό το blog.
Eδώ, θα σας βάζουμε κάποια τέτοια στα ελληνικά, διαθέσιμα σε όλους όσους έχουν όρεξη να ράβουν με τη ραπτομηχανή τους!!!

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Εγώ κι η ραπτική!

Μόδα; Ανάγκη; Τρέλα; Απασχόληση; 

Ότι και να είναι, το πλέξιμο, το βελονάκι, το ράψιμο, το κέντημα, τα χειροποίητα διάφορα είναι θέμα στις συζητήσεις! 
Ομολογώ ότι ως craftaholic χαίρομαι πολύ που αποκαλύψαμε τον χειροτέχνη και το ταλέντο που κρύβουμε μέσα μας!!! 

Δοκίμασα διάφορα, αλλά κόλλησα στην ραπτική! Η ραπτική έχει πολλά θετικά και μερικά που κάνουν πολλές να μην την προτιμούν. Δεν μπορώ να αντισταθώ στην απλότητα που έχει και ταυτόχρονα στην πολυπλοκότητα. Τι εννοώ: την ώρα που μπορείς να δημιουργήσεις μια απλή φούστα, την ίδια στιγμή μπορείς να την κάνεις μοναδικό έργο τέχνης προσθέτοντας λεπτομέρειες ή επιλέγοντας σχέδιο που μόνο εσύ και ο Ασλάνης θα μπορούσατε να φτιάξετε! Μπορείς να κάνεις ρούχα, αλλά και κασετίνες, θήκες, αντικείμενα διακοσμητικά, πίνακες, μαξιλάρια, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ύφασμα! 

Με ένα μέτρο ύφασμα υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, και κάθε κομμάτι (ακόμη και τα πιο μικρά) μπορούν να αξιοποιηθούν! Θέλει φαντασία και συζητήσεις (αφορμή για καφέ, ή e-καφέ)! 

Χρειάζεται αρκετό χρόνο σε προετοιμασία σε σχέση με άλλες τέχνες, και μέτρημα. Το ράψιμο είναι το τελευταίο, αρχή εχει το σχέδιο, η επιλογή υφάσματος, ο σχεδιασμός του, το κόψιμο, το ταίριαγμα και τέλος το ράψιμο. Αυτά καθώς και η μικρή ποικιλία (σε σχέση με το εξωτερικό) σε υφάσματα κάνει την ραπτική να μην είναι η πρώτη επιλογή. Και φυσικά, ότι χρειάζεται ραπτομηχανή. Θα μπορούσατε να μην έχετε, και να ράβετε στο χέρι μόνο. Όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι σαφέστατα διαφορετικό. 

Πολλές νομίζουν (όπως και εγώ) ότι η ραπτική είναι μια τέχνη άπιαστη, δύσκολη και αδύνατη για μια αρχάρια να ξεκινήσει! Αυτό μπορώ να το διαψεύσω!!! Όπως κάθε τέχνη, αλλά και κάθε τι που θέλουμε να κάνουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι το πρώτο βήμα και αγάπη!

elis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου